Luke Winslow King & Roberto Luti

Luke Winslow King & Roberto Luti

Luke Winslow-King

New Orleans-i gitáros, énekes, zeneszerző, producer és dalszerző. Munkássága egy eklektikus keverék, amely a Mississippi delta bluest, a népzenét, a hagyományos jazzt és a rock & roll gyökereit ötvözi. Dalaiban innovatív zenei ötletek és a régmúlt korok stílusai ötvöződnek, így sajátos hangzása egyszerre rusztikus és városias: egy olyan hang, amely a múltba tekint és a jövőbe mozdul.

Érdes baritonja, maximálisan elegáns színpadi megjelenése és sokoldalú, dinamikus gitárjátéka egyedülálló hírnevet szerzett LWK-nek a tengeren túlon és innen egyaránt.

Roberto Luti

Olaszország legkiválóbb bluesgitárosa, Roberto Luti egy Livorno melletti aprócska faluból származva érkezett a Katarina hurrikán által letarolt New Orleansba utcazenélni a kétezres évek közepén. Illúzív, könnyű gitárjátékával a pusztítás után feltámadó delta-szellem egyik fő szimbólumává vált. Néhány évvel később a Playing for Change nevű globális jótékonyság szervezet és All-Star zenekar oszlopos tagja lett, akikkel gyakorta járja a világ legnagyobb színpadait. Szólóban Luti olyan zenészekkel játszik rendszeresen mint Keb’ Mo’, Niki laRosa, Lynn Drury, Washboard Chaz vagy Luke Winslow King - akivel együtt a Veszprémben is egy színpadon láthatjuk majd.

2023-04-1319:45Ray Charles Ballroom
2023-04-1421:30Boom Boom Room