csütörtök

2023-04-13

Roberto Luti - Slide Guitar Workshop

ápr. 13. 14:00

Roberto Luti a Playing for Change alapító tagja, a világ egyik, ha nem a legjobb slide gitárosa. A Veszprém Blues első két napján Luke Winslow-Kinggel koncertezik, de kezdésként egyedi technikájának trükkjeit is bemutatja egy 90 perces interaktív workshop keretében. A workshop angol nyelven zajlik

Helyszín: Hangvilla Konferenciaterem

Beszélgetés: Brian Kramer

ápr. 13. 17:00

Sam Redbreast Wilson a fesztivál arculatát is megálmodó zenész-grafikus Brian Kramerrel beszélget.

Beszélgetés: Brian Kramer

péntek

2023-04-14

Kid Andersen - Songs People Play Wrong

ápr. 14. 14:00

Kid Andersen nem csak kiemelkedő szólógitáros, de hibátlan ízlésű producer is. A hozzá fűződő Greaseland Studio neve egybeforrt a legmagasabb szintű produceri munkával a blues műfajában. A nyugati part legfoglalkoztatotabb gitárosa, aki Rick Estrin zenekara mellet többek között John Németh együttesének is oszlops tagja volt, rendkívül szórakoztatóan mutatja be egy-egy dal legeszenciálisabb motívumait, és megmutatja, miként szokták ezeket a kiváló nótákat gyakran elrontani. És persze azt is, hogyan kell jól csinálni! A workshop angol nyelven zajlik.

Helyszín: Hangvilla Konferenciaterem

Beszélgetés: Rick Estrin

ápr. 14. 17:00

Sam Redbreast Wilson a nagy dumás harmonikaveterán Rick Estrint veszi górcső alá.

Konferenciaterem

Beszélgetés: Rick Estrin

szombat

2023-04-15

Raphael Wressnig - Blues & Funk on Hammond Organ

ápr. 15. 14:00

Többek közt a Downbeat által is számtalanszor az év orgonistájának választott Raphael Wressnig billentyűmágus bevezet minket a Hammond orgona rejtelmeibe, a New Orleans groove-ok, Memphis soul, downhome blues és acid jazz rejtelmes világába. Ha szerencsénk lesz, még azt is elárulja, hányszor lehet egy Hammond orgonát meggyújtani. A workshop angol nyelven zajlik.

Helyszín: Hangvilla Konferenciaterem

Beszélgetés: The Cinelli Brothers

ápr. 15. 17:00

Sam Redbreast Wilson a fenomenális Cinelli tesókat kérdezi ki arról, hogy él-e még a rock & roll.

Konferenciaterem

Beszélgetés: The Cinelli Brothers

vasárnap

2023-04-16

D'Mar - Blues Drumming Workshop

ápr. 16. 14:00

D’MAR - D’MAR elképesztő tudású muzsikus, producer és igazi showman. Hiába világsztárok dobosa, mégis sikerül ellopnia showt még a legnagyobbaktól is. 17 évig volt Little Richard zenekarának a tagja, utána igazolt le a Nightcats-be. A dob workshopjai nem csak a hangszeresek számára jelentenek életre szóló élményt! A program nyelven zajlik.

Helyszín: Hangvilla Konferenciaterem

Beszélgetés: Early James

ápr. 16. 17:00

Sam Redbreast Wilson a fesztivál utolsó délutánján a kortárs blues legnagyobb innovátorainak egyikével, Early Jamessel beszélget majd.

Konferenciaterem

Beszélgetés: Early James