Sugar Blue

Sugar Blue

Az 1950-ben született Jimmie Whiting nem véletlenül kapta egy klasszikus blues-jazz sztenderdről kapta művésznevét. Jellegzetes szájharmonika- és énekstílusa valahol félúton mozog a hatvanas évek dinamikus r-n-b-je és a harmincas évek fájdalmasan finom, bluesos jazze között.

Fiatal korában átjutott Európába és a kontent nagyobb városaiban utcazenélésből kereste a kenyerét. Éppen a párizsi metróban játszott, amikor belebotlott az arra sétáló Mick Jagger. Sugar Blue játéka hallatán Jaggernek azonnal kiesett szájából a harmonika és azonnal meg is hívta a Stones aktuális lemezfelvételeire. Az együttműködés legendás lemezekben öltött testet: hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján megjelent albumokk mindegyikén hallható Sugar Blue szenvedélyes játéka, ami különösen a platinalemezzé vált Miss You-ban jellegzetes.

A nyolcvanas évek közepétől olyan legendákkal dolgozik együtt, mint Prince vagy Bob Dylan. Számos Grammy díjas lemezen működik közre hogy aztán 1985-ben ő is megkapja a legjobb hagyományos blues albumért járó szobrocskát. Az évek során számos emlékezetes formációban láthattuk tündökölni a színpadon. Veszprémben egy transzcendentális utazásra hívja hallgatóságát egy rég elfeledett korba: legújabb projektjével Sugar Blue a blues és a jazz ősi, afrikai gyökereinek felkutatására indul.

2023-04-1520:00Ma Rayney’s Black Bottom
2023-04-1622:00Ray Charles Ballroom