The Cinelli Brothers

The Cinelli Brothers

A Cinelli Brothers egy olyan projekt, ami a 60-as és 70-es évekbeli elektromos Chicago-i és Texas-i bluesa iránti közös szeretetéből született amikor a testvérek Marco (gitáros és énekes) és Alessandro (dobos) úgy döntöttek, hogy egy robbanékony csapatot alkotnak eredeti repertoárral Chess, Stay és Motown stílusban.

A két testvérhez csatlakozott a színpadon Tom Julian-Jones harmonikán, gitáron és vokalistaként és Stephen Giry basszusgitáron, gitáron és vokalistaként.

Az első albumuk Babe Please Set Your Alarm 2018-ban jelent meg és 2. lett az IBBA-n (Independent Blues Broadcaster’s Association) 2018 júniusában.

2021 november 30-án megjelent az együttes 2. albuma Villa Jukejoint, melyet otthon rögzítettek 1 mikrofonnal, a lemeznek egy egyedi „vintage” és retro érzete van, ami az 50-es 60-as években volt megszokott. Februárban a hónap albuma lett az IBBA-nál. A lemezeket megjelentették az Egyesült Királyság, Spanyolország és Hollandia magazinjai is fantasztikus kritikákkal. A Cinelli Brothers szenvedélyes zenészek új generációjának bajnokai, akik osztoznak a blues, a soul, az R&B és az igazi autentikus hangzások iránt, amelyek a bluest a zenetörténet sarokkövévé tették.

2023-04-1423:15Boom Boom Room
2023-04-1518:00Ma Rayney’s Black Bottom