Tim Lothar & The Mojo

Tim Lothar & The Mojo

A Dániában született Tim dobosként kezdte zenei karrierjét. 25 év után a dobolás után elkezdett az énekkel is foglalkozni és megtanult akusztikus gitáron is játszani, hogy felfedezze a klasszikus amerikai Delta Bluest.

Vitathatatlan tehetségével és nagyszerű zenei éleslátásával Lothar egy teljesen új karrierbe kezdett szólóelőadóként, és nagyon gyorsan kiadta debütáló CD-jét, a Cut To The Bone-t 2006-ban. 2008-as kiadványa elnyerte a “Best Danish Blues Album” díjat a Danish Music Awards-on (a dán Grammy). Később ugyanebben az évben egy másik jelentős dán díjat kapott: “Blues Artist of the Year”.

Tim turnéi üteme megnőtt, fesztiválokon és különböző helyszíneken játszott Európa-szerte. A színpadon eggyé válik a zenével, folyamatosan lenyűgözi növekvő közönségét. Nem beszélve a tehetséges történetmesélésről, elképesztő hangról, csodálatos gitártudásról, valamint ügyes dalszerzésről.

A zenekar 2011-ben alakult Mojo Workings néven: Honfi Imre (gitár- ének) Horváth János (gitár- ének) Szabó Tamás (harmonikák- ének) tagokkal. Az eltelt időben egy egyedi (sajátos) hangképen dolgoztak, ami ötvözi magában a blues sokszínűségét, a countryt, de számtalan, a tradicionális műfajoktól eltérő zenei irányzatot is (Beat, Pop). Az akusztikus hangzás mellet, nagy hangsúlyt kap a vokális megszólalás. Koncertjeiken számtalan, ritkán alkalmazott hangszert is használnak, mint pld: didley-bow, cigarbox, ukulele, harmonetta, basszus és akkordharmonikák, stompbox. A csapat, 2014 óta kibővült két fantasztikus zenésszel: Pengő Csaba (basszusgitár, nagybőgő) illetve Mezőfi István (dobok). A saját számok mellet ritkábban hallott blues, country darabokat is átdolgoznak, saját stílusuknak megfelelően.

2016 óta, egy külön produkciót hoztak létre az Európában közismert Tim Lothar: énekes gitárossal (DE), akivel 2020-ban megjelentették, immáron második közös lemezüket „Old Cinema Session Címmel.”

A csapat rendszeresen turnézik külföldön. Így többek között rendszeresen megfordul, Szlovákiában, Németországban, Dániában, Franciaországban, Szerbiában, Francia országban. A zenekar 2018 novemberétől The Mojo-ra változtatta a nevét! Legutolsó, IV. lemezüket, 2020 szeptemberében jelentették meg: MOJO címmel.

2023-04-1320:15Ma Rayney’s Black Bottom